Шницели с безглутенова коричка

Апетитен аламинут
Източник: Бон Апети
Дата: 27.09.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г свинско бонфиле
100 г сирене „Пармезан“
100 г оризово брашно
100 г люспи киноа
3 яйца
1/4 връзка магданоз
1 ч. л. чесън на прах
сол и черен пипер на вкус
олио за пържене

за гарнитурата:
2 консерви нахут (по 400 г)
2 скилидки чесън
2 моркова
1 глава лук
4 с. л. зехтин „Помаче“
2–3 с. л. зехтин „Екстра върджин“
1/2 ч. л. кимион
сок от 1 лайм
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Шницели с безглутенова коричка
Месото се почиства от ципите и се реже на парчета, напречно на мускулните влакна.
2
Шницели с безглутенова коричка 2
Изтънява се с чук и се овкусява със сол и черен пипер.
3
Шницели с безглутенова коричка 3
Люспите от киноа се смесват с настъргания пармезан, наситнения магданоз, 2 с. л. от оризовото брашно и чесън на прах.
4
Шницели с безглутенова коричка 4
Месото се овалва в оризово брашно, след това се потапя в разбитите яйца. Накрая се покрива добре със сместа с киноа.
5
Шницели с безглутенова коричка 5
Шницелите се пържат на маслена баня, до златисто.
6
Шницели с безглутенова коричка 6
Морковите се настъргват, а лукът се реже наситно.
7
Шницели с безглутенова коричка 7
Зеленчуците се запържват в зехтина, докато омекнат. Добавя се нахутът, наливат се 100–200 мл вода и се готви 1–2 минути.
8
Шницели с безглутенова коричка 8
Пюрира се и се подправя със стрития на паста чесън, кимиона, сока от лайм, сол и черен пипер на вкус.
9
Шницели с безглутенова коричка 9
Наливат се и 2–3 с. л. зехтин „Екстра върджин“.
10
Шницели с безглутенова коричка 10
Шницелите се поднасят с нахутеното пюре.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: