Шоколадов чийзкейк с кафе

Източник: Бон Апети
Дата: 28.04.2010
Шоколадов чийзкейк с кафе
 
Необходими продукти:
1 пакет бисквити с какао (250 г)
50 г краве масло
2 с. л. захар
1/2 ч. л. канела
250 г извара
3 с. л. кисело мляко
1 ч. ч. захар
2 ч. л. смляно кафе
3 яйца
1 шоколад (100 г)
200 мл течна сметана (2 пакетчета суха)
1 ванилия
1 щипка сол


Начин на приготвяне:
1
Бисквитите се смилат в кухненски робот или се счукват в хаванче. Размесват се с разтопеното масло, захарта и канелата и с получената смес се покрива дъното на форма за торта.
2
Пълнежът се приготвя, като в купа се разбиват с миксер изварата, киселото мляко и захарта до получаване на крем с еднородна консистенция, след което се добавят кафето и разбитите яйца. Разбърква се и се оставя настрана.
3
Шоколадът се разтопява с 2 с. л. сметана и се прибавя в купата заедно с ванилията и солта.
4
Пълнежът се изсипва върху блата и кейкът се пече 40–45 минути в предварително загрята фурна до 180 градуса. Сервира се добре охладен.


Съвет:
Бисквитите трябва да бъдат добре смлени и размесени с маслото, за да не се получи ронлив блат.
Рецептата е предвидена за тава с диаметър 18–20 см.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: