Ягодови мъфини с шоколадов пълнеж
Лора и Стоян
за кекса: 200 г брашно (+ за поръсване) 30 г какао премиум Dr.Oetker 150 г захар 3 яйца 50 мл прясно мляко 100 г краве масло (+ за намазване) 1 ч.л. бакпулвер Dr.Oetker 1 щипка сол | за пълнежа: 250 г крем сирене 100 г пудра захар 1 пакетче бурбонска ванилова захар Dr.Oetker 2 с.л. брашно 1 яйце | за гарниране: 1 пакет шоколадова глазура |
1 | ![]() | Маслото се разтопява и се смесва с какаото. |
2 | ![]() | Яйцата се разбиват със захарта. |
3 | ![]() | Към тях се добавя се на тънка стуйка какаовата смес. |
4 | ![]() | Разбърква се и се добавят брашното, прясното мляко, бакпулвера и солта.Всичко се разбива добре до получаването на кексово тесто.
|
5 | ![]() | Малко повече от половината смес се изсипва в намазнена и набрашнена форма за кекс с дупка по средата. |
6 | ![]() | Отгоре внимателно се слага сместа от крем сирене, пудра захар, бурбонска ванилова захар, брашно и яйце. |
7 | ![]() | Залива се с останалото какаово тесто. Пече се 40 минути на 180 градуса. Изважда се от фурната и се охлажда. |
8 | ![]() | Глазурата се затопля според указанията на опаковката. |
9 | ![]() | Кексът се залива с нея. |
7. |
Изпрати
лично съобщение |
18.12.2020 Аз ползвах обикновен ковертюр и пак се получи.
| ![]() |
6. |
Изпрати
лично съобщение |
18.12.2020 Здравейте, 1 ч.л бакпулвер на едно пакетче от 10 гр ли се равнява? В клипчето Лора изсипва цялото пакетче. :) Това е важна подробност.
|
5. |
Изпрати
лично съобщение |
24.09.2020 Вешерка, ще стане и с българското сирене Крема, но другото (Филаделфия) е много по-маслено и кремообразно и го препоръчваме. Поздрави от нас!
|
4. |
Изпрати
лично съобщение |
14.09.2020 Ще пробвам! Звучи ми вкусно! Деничка, благодаря, че сподели проблема, Сложи цяло пакетче бакпулвер или малко сода и няма как да не бухне. И фурната добре загрята. Имам въпрос към Лора и Стоян 0 става ли с българско крема сирене ?
|
3. |
Изпрати
лично съобщение |
13.09.2020 При мен не бухна, по-скоро стана като кейк. Гарнирах с филирани бадеми.
| ![]() |
Този Великден ще бъде по-вкусен, ароматен и здравословен, защото Лора и Стоян ще ни разкрият...
Да, ние обичаме вкусната и добре приготвена храна. Това е всичко, което имаме да ви...
HAMBAR е името на новото място в София, където всички влюбени в добрата храна могат да...
Сиренето „Пармезан“ е един от продуктите, които колкото повече време отлежават, толкова по-скъпи стават. Италианците,...
Историята на великите кулинарни шедьоври е изпълнена с вкусни примери в подкрепа на факта, че...