Шоколадова мус торта с портокалов чипс

Дата: 28.02.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за чипса:
2 портокала, не много големи
100 г захар
100 мл вода
за блата:
220 г орехи
140 г пудра захар
кората от 1 портокал
3 яйца
1/2 ч. л. бакпулвер
1 щипка сол
за шоколадовия мус:
300 г черен шоколад
140 г пудра захар
3 жълтъка
350 г сладкарска сметана
30 мл портокалов ликьор
Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Шоколадова  мус торта с портокалов чипсПортокалите се измиват много добре с четка. Режат се на тънки шайби. От захарта и 100 мл вода се приготвя гъст захарен сироп.
2
Шоколадова  мус торта с портокалов чипс 2Плитка тава се покрива с хартия за печене, парчетата портокал се мажат със сиропа (леко охладен). Плодовете се подреждат в тавата, без да се застъпват. Пекат се в загрята на 100 градуса без вентилатор фурна за около 4 часа или докато портокалите станат на чипс. Охлаждат се.
3
Шоколадова  мус торта с портокалов чипс 3Блатът с приготвя като първо се смилат орехите.
4
Шоколадова  мус торта с портокалов чипс 4След това се разбиват пудрата захар и яйцата и към тях се добавят смлените орехи, бакпулверът, солта, както и настърганата кора от портокала.
5
Шоколадова  мус торта с портокалов чипс 5Сместа се изсипва в предварително застлана с пергаментова хартия форма за торта с махащо се дъно и диаметър 24 см.
6
Шоколадова  мус торта с портокалов чипс 6Блатът се пече в загрята на 180 градуса фурна за около 35 минути, след това се охлажда.
7
Шоколадова  мус торта с портокалов чипс 7През това време се приготвя шоколадовият мус. Жълтъците и пудрата захар се разбиват на водна баня докато побелеят, може да се използва и миксер. Когато са почти готови, към тях се слага ликьорът, разбива се. Трябва да станат много гъсти, като крем.
8
Шоколадова  мус торта с портокалов чипс 8На водна баня се разтопява черният шоколад и се добавя към получения крем.
9
Шоколадова  мус торта с портокалов чипс 9Сметаната се разбива добре с миксер и се прибавя.
10
Шоколадова  мус торта с портокалов чипс 10Шоколадовият мус се изсипва върху блата. Оставя се в хладилник за 6 часа.
11
Шоколадова  мус торта с портокалов чипс 11След това се поднася гарниран с чипс от портокали.
Подобни рецепти:
Коментари (18)
18.
Изпрати
лично съобщение

06.01.2017
Надя, може да използваш друг ароматен алкохол по твой избор – например бренди, порто, марсала, ром.
17.
Изпрати
лично съобщение

06.01.2017
С какво можем да заменим портокаловият ликьор?
16.
Изпрати
лично съобщение

24.04.2016
Страхотна торта - всички изядохме поне по две парчета. Украсих я с пресни плодове, но пак се получи много вкусна.
15.
Изпрати
лично съобщение

24.02.2016
Стана много вкусна, само портокаловия чипс нещо не ми се получи :)
14.
Изпрати
лично съобщение

08.01.2016
Маноела, препоръчваме ти да оставиш жълтъците и шоколада да се охладят малко, преди да ги смесиш и да сложиш малк от разбитата сметана към жълтъците, преди шоколада.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


235 ДУШИ ОНЛАЙН
denitsak коментира рецептата Морковена торта
denitsak коментира рецептата Морковена торта
denitsak коментира рецептата Гуакамоле
denitsak коментира рецептата Пица „Пулиезе“
denitsak коментира рецептата Пица „Пулиезе“
Цветелина Фуклева се регистрира в сайта.
Iliyana Teneva се регистрира в сайта.
Галя Чикова се регистрира в сайта.
Денислава Станкева се регистрира в сайта.
Красимир коментира рецептата Бухтички с бял шоколад
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта