Халва с бадеми

Дата: 03.03.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г захар
100 мл вода
250 г сусамов тахан
75 г бадемово масло (тахан)
125 г бланширани белени бадеми
 

Начин на приготвяне:
1
Халва с бадемиФорма за терин се покрива с хартия за печене. В купа се смесват таханът и бадемовото масло.
2
Халва с бадеми 2В касерола се кипва водата заедно със захарта, докато достигне температура от 125 градуса.
3
Халва с бадеми 3След това сиропът се сипва при тахановата смес и се бърка енергично до хомогенизиране.
4
Халва с бадеми 4Добавят се и бадемите и сместа се сипва във формата.
5
Халва с бадеми 5Прибира се в хладилник и се охлажда за 24 часа.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

02.03.2017
Много вкусно, много добра рецепта!
2.
Изпрати
лично съобщение

13.03.2016
Много вкусна и бърза .
1.
Изпрати
лично съобщение

05.03.2014
Пробвах рецептата с фъстъчено масло и стана много вкусно
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


166 ДУШИ ОНЛАЙН
Iveta Tsaneva се регистрира в сайта.
Рози коментира рецептата Доматена супа с карфиол
Miroslava Koleva се регистрира в сайта.
Rymi Kaneva коментира рецептата Персийски омлет с броколи
Rymi Kaneva коментира рецептата Персийски омлет с броколи
nellyan коментира рецептата Запеканка с тиквички
GalYol коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Веселин Стоев публикува рецептата Ябълкови бисквити
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта