Шоколадови гевречета

Страхотна идея за сладка закуска
Източник: Бон Апети
Дата: 04.11.2016

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г брашно
250 г течен шоколад
140 г краве масло
50 г захар
250 мл прясно мляко
1 яйце
2 ч. л. суха мая
1/4 ч. л. сол

Бон Апети препоръчва:

 

Начин на приготвяне:
1
Шоколадови гевречета
Затопленото мляко се смесва с маята и захарта.
2
Шоколадови гевречета 2
В друг съд се разбъркват брашното, солта и разтопеното масло.
3
Шоколадови гевречета 3
Разтворената мая се пресипва при брашното и се замесва меко тесто, което се оставя да втаса.
4
Шоколадови гевречета 4
Разделя се на 8 части, от които се оформят топки.
5
Шоколадови гевречета 5
Всяка топка се разточва на кръгла кора и се намазва с шоколад.
6
Шоколадови гевречета 6
След това краищата се събират така, че да се получат малки вързопчета. Не трябва да има въздух в тях.
7
Шоколадови гевречета 7
Разточват се внимателно като питки. В тестото се правят прорези, без да се стига до края.
8
Шоколадови гевречета 8
Завиват се първо на руло по дължина, а след това като гевречета.
9
Шоколадови гевречета 9
Оставят се да втасат за 30 минути. Мажат се с разбито яйце и се пекат в загрята на 190 градуса фурна с вентилатор до готовност – 15 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

08.01.2017
И какво значи \"краищата се събират така че да се получат малки вързопчета и то без въздух в тях\"? Къде я снимахте тази стъпка че съвсем не е ясно как точно става номера?
1.
Изпрати
лично съобщение

23.11.2016
Не станаха точно гевречета, но пък станаха много вкусни
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Krasimira Ivanova се регистрира в сайта.
Rajna Peeva се регистрира в сайта.
Evtedi коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Neli Dimitrova се регистрира в сайта.
Maya Bistrina се регистрира в сайта.
Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: