Шоколадови гевречета

Страхотна идея за сладка закуска
Източник: Бон Апети
Дата: 27.10.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г брашно
250 г течен шоколад
140 г краве масло
50 г захар
250 мл прясно мляко
1 яйце
2 ч. л. суха мая
1/4 ч. л. сол

Бон Апети препоръчва:

 

Начин на приготвяне:
1
Шоколадови гевречета
Затопленото мляко се смесва с маята и захарта.
2
Шоколадови гевречета 2
В друг съд се разбъркват брашното, солта и разтопеното масло.
3
Шоколадови гевречета 3
Разтворената мая се пресипва при брашното и се замесва меко тесто, което се оставя да втаса.
4
Шоколадови гевречета 4
Разделя се на 8 части, от които се оформят топки.
5
Шоколадови гевречета 5
Всяка топка се разточва на кръгла кора и се намазва с шоколад.
6
Шоколадови гевречета 6
След това краищата се събират така, че да се получат малки вързопчета. Не трябва да има въздух в тях.
7
Шоколадови гевречета 7
Разточват се внимателно като питки. В тестото се правят прорези, без да се стига до края.
8
Шоколадови гевречета 8
Завиват се първо на руло по дължина, а след това като гевречета.
9
Шоколадови гевречета 9
Оставят се да втасат за 30 минути. Мажат се с разбито яйце и се пекат в загрята на 190 градуса фурна с вентилатор до готовност – 15 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

16.10.2023
Канелика, според мен трябва да ти се получи плоска кръгла питка, със среден слой шоколад, който не се вижда отникъде, за целта повдигаш краищата на намазаната с шоколад основа от всички страни и ги събираш отгоре и ги съединяваш, като избутваш въздуха навън, дано не греша. Аз пък се чудя дали рецептата няма да може да се изпълнява и с някакво пасирано сладко, може би уплътнено с галета или сушени плодове.
2.
Изпрати
лично съобщение

08.01.2017
И какво значи \"краищата се събират така че да се получат малки вързопчета и то без въздух в тях\"? Къде я снимахте тази стъпка че съвсем не е ясно как точно става номера?
1.
Изпрати
лично съобщение

23.11.2016
Не станаха точно гевречета, но пък станаха много вкусни
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: