Шоколадови пастички

Източник: мариела
ТИТЛА: Главен готвач
Дата: 15.02.2017
Шоколадови пастички
Шоколадови пастички
Шоколадови пастички
 
Необходими продукти:
125 г краве масло
125 г черен шоколад
250 г захар
150 г брашно
2 яйца (размер L)
1 ч. л. бакпулвер

за заливката:
75 г черен шоколад
60 мл течна сметана
15 г краве масло (меко)


Начин на приготвяне:
1
Шоколадът и маслото се разтопяват на водна баня (или в микровълнова фурна).
2
Прибавя се захарта и се разбива.
3
Добавят се разбитите яйца и брашното, предварително пресято с бакпулвера. Разбърква се добре.
4
Сместа се разпределя в тавичка, застлана с хартия за печене и се пече до готовност, в загрята на 160 градуса фурна.

5
Сметаната и шоколадът се загряват на водна баня (или в микровълнова фурна), до пълното разтопяване на шоколада. Прибавя се маслото и се разбърква.
Охладеният сладкиш се залива с топлата заливка.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: