Великденска салата съв свежи марули

Източник: Бон Апети
Дата: 25.03.2010
Великденска салата съв свежи марули
 
Необходими продукти:
4 яйца
2 марули
1 връзка пресен лук
1 краставица
5–6 репички
30 мл зехтин
1 лимон
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Твърдо сварените яйца се обелват и всяко яйце се реже на 6–8 парчета.
2
Марулите се почистват от външните листа, измиват се обилно течаща студена вода и след като се отцедят, се нарязват наситно. Пресният лук се почиства и също се нарязва на малки парчета. Краставицата се бели и се реже на кръгчета, а репичките се почистват от зелената час, измиват се и се нарязват на 6 парчета.
3
В салатиера се поставят марулите, лукът, краставицата и репичките и всичко се разбърква. Салатата се посолява, подправя се със зехтина и лимоновия сок и се гарнира с парчетата яйца. По желание може да се добавят маслини за украса.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

08.04.2015
Това е любимата на цялото ми семейство пролетна салата.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Daniela Guneva коментира рецептата Печена свинска плешка
Ясен Симов се регистрира в сайта.
Anna Stamatova коментира новина Как се готви киноа?
Anna Stamatova се регистрира в сайта.
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
Mimkaa Georgieva се регистрира в сайта.
diddoni се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: