Салата „Фризе“ със сирене „Мимолет“ и печени кедрови ядки

Един различен поглед за това, каква би могла да бъде зелената салата на нашата трапеза.
Източник: Бон Апети
Дата: 23.03.2010
Салата „Фризе“ със сирене „Мимолет“ и печени кедрови ядки
 
Необходими продукти:
1 салата „Фризе“
60 г кедрови ядки
100 г сирене „Мимолет“
120 г чери доматчета
8 пъдпъдъчи яйца
30 мл балсамов оцет
120 мл зехтин



Начин на приготвяне:
1
Салата „Фризе“ със сирене „Мимолет“ и печени кедрови ядки
Салатата се измива и накъсва. Пъдпъдъчите яйца се сваряват за 3 минути във вряща подсолена вода и се обелват.
2
Салата „Фризе“ със сирене „Мимолет“ и печени кедрови ядки 2
Кедровите ядки се запичат в сух тиган до златисто.
3
Салата „Фризе“ със сирене „Мимолет“ и печени кедрови ядки 3
В чиния се аранжират салатата, пъдпъдъчите яйца и чери доматчетата и върху тях се поставя нарязаното на жулиен сирене.
4
Салата „Фризе“ със сирене „Мимолет“ и печени кедрови ядки 4
Поръсва се с кедровите ядки и с балсамовия оцет. Овкусява се със зехтина и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


116 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: