Щрудел с тиква, ябълки и смокини

Подходяща за Бъдни вечер рецепта от българската национална кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 23.12.2006
Щрудел с тиква, ябълки и смокини
 
Необходими продукти:
400 г точени кори
250 г тиква
50-80 г бадеми
50-60 г маргарин
10-12 сушени смокини
1-2 ябълки
1/2 ч. ч. захар
1/2 ч. л. джинджифил
2-3 щипки канела
2 щипки смлян бахар
маргарин за намазване


Начин на приготвяне:
1
Щрудел с тиква, ябълки и смокини
Тиквата се обелва, почиства се и се настъргва.
2
Щрудел с тиква, ябълки и смокини 2
Маргаринът се загрява в тенджера, сипва се тиквата, поръсва се със захар и се разбърква.
3
Щрудел с тиква, ябълки и смокини 3
Наливат се 50 мл топла вода и тиквата се задушава 20 минути. След това се сваля от котлона и се охлажда.
4
Щрудел с тиква, ябълки и смокини 4
Смокините се заливат с топла вода и се оставят да престоят 10 минути. След това се нарязват наситно.
5
Щрудел с тиква, ябълки и смокини 5
Ябълката се обелва, почиства се от семките, настъргва се и се добавя към задушената тиква.
6
Щрудел с тиква, ябълки и смокини 6
Изсипват се и парчетата смокини, подправя се с канела, бахар и джинджифил.
7
Щрудел с тиква, ябълки и смокини 7
Бадемите се смилат с малко захар, прибавят се към тиквата и се разбърква добре.
8
Щрудел с тиква, ябълки и смокини 8
Взимат се три кори и се нареждат една върху друга, като всяка се намазва с разтопен маргарин. Разрязват се на четири правоъгълника.
9
Щрудел с тиква, ябълки и смокини 9
Върху всеки правоъгълник се поставя от плънката и се завива на руло, като краищата на тестото се намазняват, за да може да се запечата добре.
10
Щрудел с тиква, ябълки и смокини 10
Рулата се нареждат в предварително намазнена тава и се намазват с разтопен маргарин. Щруделът се пече около 15-20 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: