Шведска копривена супа с риба

За разлика от нас, шведите добавят филе от бяла риба в копривената супа
Източник: Бон Апети
Дата: 30.04.2012
Шведска копривена супа с риба
 
Необходими продукти:
600 г коприва
400 г филе от бяла риба (пангасиус)
1 голяма глава лук
2 скилидки чесън
1 л пилешки бульон
30 г краве масло
2 с. л. зехтин
1 връзка магданоз
2 стръка мащерка
1/2 ч. л. индийско орехче
сол и черен пипер на вкус
150 г заквасена сметана за гарниране



Начин на приготвяне:
1
Шведска копривена супа с риба

Копривата се почиства, измива се и се бланшира за кратко в кипяща подсолена вода. След това се шокира в ледено студена.

 


2
Шведска копривена супа с риба 2

Лукът и чесънът се нарязват наситно. Запържват се в зехтина и маслото, на умерена температура. Прибавят се мащерката и индийското орехче.

 


3
Шведска копривена супа с риба 3

Рибата се нарязва на малки кубчета и се слага в съда. Налива се бульонът и се оставя да къкри, докато зеленчуците и рибата омекнат.

 


4
Шведска копривена супа с риба 4

Прибавя се копривата, оставя се да кипне и се слага нарязаният наситно магданоз.

 


5
Шведска копривена супа с риба 5

Пасира се и се прецежда. Овкусява се със сол и черен пипер.

 


6
Шведска копривена супа с риба 6

Поднася се със заквасена сметана.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


171 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: