Сицилианска салата с карфиол

Салата, която е подходяща да се поднесе и като предястие. Специална я правят нетрадииционните продукти за нашата кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 21.11.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г карфиол
3 червени чушки
200 г маринован артишок
100 г маслини „Каламата”
100 г зелени маслини без костилка
30 г филенца аншоа
3 с. л. каперси
1/2 връзка магданоз
1/2 връзка босилек
60 мл зехтин „Екстра върджин”
20 мл бял балсамов оцет
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Сицилианска салата с карфиол

Карфиолът се накъсва на малки розички. Пуска се в кипяща подсолена вода за около 3–4 минути, след това се облива с леденостудена вода.
 

2
Сицилианска салата с карфиол 2

Червените чушки се нарязват на ивички, маслините „Каламата” се почистват от костилките и заедно със зелените се нарязват надве, а артишокът – на едро.
 

3
Сицилианска салата с карфиол 3

Каперсите, аншоата, магданозът и босилекът се нарязват наситно.

 


4
Сицилианска салата с карфиол 4

В купа се слага карфиолът и отгоре се разпределят останалите продукти. Овкусява се с оцета, зехтина, сол и черен пипер.


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

13.08.2013
Много приятна рецепта, която ни изважда от стереотипа в рецептите с карфиол- туршия, паниран или на супа. Аз нямах под ръка червени чушки и използвах зелени, което наруши трицветието толкова характерно за италианската кухня, но вкуса си остана страхотен!
1.
Изпрати
лично съобщение

01.03.2014
Много вкусна салата!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: