Скалопини от свинско месо

Източник: Бон Апети
Дата: 30.04.2010
Скалопини от свинско месо
 
Необходими продукти:
600 г свинско бонфиле
зехтин за намазване
брашно за овалване
сол и бял пипер на вкус
сокът на 1 лимон
1/4 връзка магданоз
100 мл бяло вино
1 с. л. зехтин
2 с. л. краве масло
гарнитури по желание


Начин на приготвяне:
1
Филето се почиства от ципата и се реже на медальони, които се начукват на тънко и се овкусяват със сол и пипер.
2
Овалват се в брашно и се запържват отначало в леко намазнен тиган, а след това – в смесените масло и зехтин, от двете страни до златисто.
3
Налива се виното и след като изври, се долива прецеденият лимонов сок и се добавя наситненият магданоз.
4
Скалопините се поднасят със салати и зеленчукови гарнитури, варен ориз или задушени картофи.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Ясен Симов се регистрира в сайта.
Anna Stamatova коментира новина Как се готви киноа?
Anna Stamatova се регистрира в сайта.
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
Mimkaa Georgieva се регистрира в сайта.
diddoni се регистрира в сайта.
r_stamov се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Гъбена супа с картофи и праз
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: