Скумрия на тиган с гъби

Дата: 30.12.2008
Източник: Бон Апети
Скумрия на тиган с гъби
 
Необходими продукти:
2 големи скумрии
200-250 г печурки
2-3 кисели краставички
2 скилидки чесън
6-7 с. л. зехтин
5-6 с. л. бяло вино
черен пипер и сол на вкус
магданоз за поръсване
домат за украса
 

Начин на приготвяне:
1
Скумрия на тиган с гъбиПечурките се нарязват наедро и се запържват 3-4 минути (до зачервяване) в загрят зехтин.
2
Скумрия на тиган с гъби 2Добавят се наситненият чесън и нарязаните на ленти кисели краставички.
3
Скумрия на тиган с гъби 3Овкусява се с бяло вино, черен пипер и сол.
4
Скумрия на тиган с гъби 4Скумрията се почиства от вътрешностите, измива се със студена вода и се филетира, като филето се изрязва от опашката към главата, а всички кости се отстраняват.
5
Скумрия на тиган с гъби 5Филето се поръсва със сол и черен пипер и се слага с кожата надолу върху продуктите в тигана.
6
Скумрия на тиган с гъби 6Полива се със зехтин и се задушава под капак 15-20 минути.
7
Скумрия на тиган с гъби 7Задушената скумрия се сервира в порционна чиния заедно с гъбите и киселите краставички, като се украсява с магданоз и формички от домат.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Мария се регистрира в сайта.
Hristina Markova се регистрира в сайта.
Didi Nikolova се регистрира в сайта.
М. Томова коментира рецептата Питки със сирене
Yildiz Genchay се регистрира в сайта.
G. коментира рецептата Яхния от зелен фасул
Irena Petrova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта