Скумрия на тиган с гъби

Източник: Бон Апети
Дата: 30.12.2008
Скумрия на тиган с гъби
 
Необходими продукти:
2 големи скумрии
200-250 г печурки
2-3 кисели краставички
2 скилидки чесън
6-7 с. л. зехтин
5-6 с. л. бяло вино
черен пипер и сол на вкус
магданоз за поръсване
домат за украса


Начин на приготвяне:
1
Скумрия на тиган с гъби
Печурките се нарязват наедро и се запържват 3-4 минути (до зачервяване) в загрят зехтин.
2
Скумрия на тиган с гъби 2
Добавят се наситненият чесън и нарязаните на ленти кисели краставички.
3
Скумрия на тиган с гъби 3
Овкусява се с бяло вино, черен пипер и сол.
4
Скумрия на тиган с гъби 4
Скумрията се почиства от вътрешностите, измива се със студена вода и се филетира, като филето се изрязва от опашката към главата, а всички кости се отстраняват.
5
Скумрия на тиган с гъби 5
Филето се поръсва със сол и черен пипер и се слага с кожата надолу върху продуктите в тигана.
6
Скумрия на тиган с гъби 6
Полива се със зехтин и се задушава под капак 15-20 минути.
7
Скумрия на тиган с гъби 7
Задушената скумрия се сервира в порционна чиния заедно с гъбите и киселите краставички, като се украсява с магданоз и формички от домат.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Mineva се регистрира в сайта.
Ангелова се регистрира в сайта.
Svetla Ruseva-Kostova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: