Скумрия с оризови крокети

Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Скумрия с оризови крокети
 
Необходими продукти:
2 едри скумрии
2–3 с. л. лимонов сок
2 с. л. оризово или бяло вино
соев сос и черен пипер на вкус
1 1/2 ч. ч. ориз
1 стрък лук
3 резена джинджифил
1 ч. л. сусамово семе
2 яйца
пшеничен грис за паниране
олио за пържене
2 шепи киселец
7–8 стръка магданоз
2 с. л. лимонов сок
1/2 ч. ч. олио
1 ч. л. настърган хрян
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Скумрия с оризови крокети
Оризът се измива, залива се с 2 1/2 ч. ч. студена вода, посолява се и се слага да кипне. Вари се под капак на тих огън, докато поеме цялата вода. Оставя се да изстине напълно в похлупената тенджера.
2
Скумрия с оризови крокети 2
Филетата на рибата се отделят и всяко се нарязва на ивички. Поставят се в подходящ съд, подправят се с лимоновия сок, виното, соевия сос и черния пипер и се оставят да престоят. Скумрията се пече в сух тефлонов тиган от двете страни.
3
Скумрия с оризови крокети 3
Киселецът се почиства от дръжките, слага се в блендер с магданоза, лимоновия сок, олиото, солта, черния пипер и хряна и се разбива, докато се получи хомогенна смес.
4
Скумрия с оризови крокети 4
Перата на лука се нарязват на колелца, джинджифилът се почиства и се наситнява. Заедно със сусамовото семе се добавя при ориза, разбърква се и се оформят кюфтета в цилиндрична форма.
5
Скумрия с оризови крокети 5
Едно по едно кюфтета се овалват в разбитите яйцата, след това в пшеничения грис и се пържат на маслена баня до златисто.
6
Скумрия с оризови крокети 6
Рибата, кюфтетата и сосът се сервират заедно, като се поръсват със сусамово семе.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


v.nikovva се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Студена зелена супа
Бон Апети коментира рецептата Ягодов оцет
Бон Апети коментира рецептата Ягодов трайфъл
Бон Апети коментира рецептата Телешко на тиган
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: