Котлет "Зингара"

Източник: Бон Апети
Дата: 20.05.2004
Котлет
 
Необходими продукти:
4–5 с. л. зехтин
4 котлета
1 чушка
100 г маслини (без костилки)
1 в. ч. бяло вино
1 с. л. каперси
4 стръка пресен лук
1 домат
черен пипер и сол на вкус



Начин на приготвяне:
1
Котлет
В тиган се налива зехтинът и се слага на котлон, за да се нагрее. Котлетите се овкусяват със сол и черен пипер, начукват се и се запържват за около минута и от двете страни.
2
Котлет
След като се извади месото, в мазнината се сипва виното и се изчаква да кипне. Добавят се нарязаните надребно чушка и маслини, подправя се с черен пипер и се слагат каперсите.
3
Котлет
Котлетите се връщат в тигана и се задушават 10 минути.
4
Котлет
Доматът се почиства от семето и се нарязва на малки кубчета. Котлетите се сервират с част от зеленчуците, покриват се с нарязания на кръгчета лук и се украсяват с кубчета домат.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

30.06.2018
Хареса се :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


158 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: