Шиш кебап

Източник: Бон Апети
Дата: 28.05.2004
Шиш кебап
 
Необходими продукти:
1 кг кайма
1 глава лук
4–5 филии стар хляб
2 жълтъка
2 скилидки чесън
1/2 връзка магданоз
2 патладжана
2 к. л. сол
1 1/2 к. л. червен пипер
1 к. л. кимион
1 к. л. червен пипер (лют)
2 домата
2–3 чушки


Начин на приготвяне:
1
Шиш кебап
Лукът, магданозът и чесънът се нарязват наситно, а хлябът се накисва във вода.
2
Шиш кебап 2
Каймата се омесва с лука, хляба, жълтъците, магданоза и чесъна и се овкусява с подправките.
3
Шиш кебап 3
От каймата се оформят средни по големина кюфтета, които се нанизват на шиш, като се редуват с кръгчета патладжан, резен домат и парче чушка. Оформеният шиш се пече на скара около 10–20 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

28.02.2018
а?
1.
Изпрати
лично съобщение

17.10.2014
Този вкус много ми прилича на патладжан-кебапа, дето ме черпиха в Истанбул. Заслужава си да го опитате.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: