Кренвирши по креолски

Източник: Бон Апети
Дата: 20.05.2004
Кренвирши по креолски
 
Необходими продукти:
1 глава лук
1 стрък чесън
1 зелена чушка
4–5 с. л. слънчогледово олио
2 стръка целина
1/2 буркан стерилизирани домати
30 г краве масло
1 с. л. кафява захар
1/2 ч. л. чили сос
1 ч. л. горчица
4 кренвирша
1/2 ч. л. риган


Начин на приготвяне:
1
Кренвирши по креолски
Лукът, чесънът и прясната зелена чушка се нарязват надребно и се задушават за 3–4 минути под капак в тенджера със сгорещеното олио.
2
Кренвирши по креолски 2
Целината се нарязва надребно и се добавя към зеленчуците в тенджерата. Стерилизираните домати се пасират.
3
Кренвирши по креолски 3
Маслото се поставя в тенджерата, изчаква се да се разтопи и се поръсва със захарта. Разбива се добре, за да се карамелизира, и се изсипва чили сосът. Прибавят се и пасираните домати, задушава се 10 минути, посолява се и се слага горчицата.
4
Кренвирши по креолски 4
Правят се разрези на кренвиршите и се поставят в тенджерата, за да се задушат за около 5 минути. Ястието се поръсва с ригана 1–2 минути преди да се оттегли съдът от котлона.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Gospodespasitel се регистрира в сайта.
v.nikovva се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Студена зелена супа
Бон Апети коментира рецептата Ягодов оцет
Бон Апети коментира рецептата Ягодов трайфъл
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: