Руло с коприва и доматен сос

Източник: Бон Апети
Дата: 11.05.2004
Руло с коприва и доматен сос
 
Необходими продукти:
5 яйца
1/2 ч. л. риган
1/2 ч. л. чесън на прах
1 ч. ч. доматено пюре
червен пипер на вкус
100–150 г сирене
3 с. л. кисело мляко
2–3 с. л. смлени орехови ядки
1–2 с. л. олио
2 стръка пресен лук
4–5 шепи коприва
сол и черен пипер на вкус
5 с. л. брашно
2 с. л. зехтин


Начин на приготвяне:
1
Руло с коприва и доматен сос
Отделят се белтъците и се разбиват на сняг. Жълтъците се разбиват леко, смесват се с белтъците и се прибавя пресятото брашно. Посолява се, поръсва се с черния пипер и се разбърква с дървена лъжица в една посока.
2
Руло с коприва и доматен сос 2
Готовото тесто се разпределя в предварително намаслена и покрита с домакинска хартия тава с диаметър 35–40 см. Пече се 5–7 минути при температура 200–220 градуса.
3
Руло с коприва и доматен сос 3
След като платката се изпече, се поставя върху парче плат и се покрива с лист хартия за печене.
4
Руло с коприва и доматен сос 4
Копривата се почиства, изсипва се в голяма тенджера и се залива с вряла вода. Бланшира се около 2 минути, изплаква се със студена вода, изстисква се и се нарязва надребно.
5
Руло с коприва и доматен сос 5
Лукът се реже надребно, запържва се в мазнината за 10–15 секунди и се поръсва със смлените орехови ядки.
6
Руло с коприва и доматен сос 6
Всички продукти за соса се поставят в купа и хубаво се разбъркват.
7
Руло с коприва и доматен сос 7
В дълбока купа се поставят копривата, намачканото сирене, лукът и киселото мляко и добре се разбъркват. Плънката се разпределя върху тестената платка, навива се руло и се прехвърля в намаслена тава. След това се полива със соса и се пече около 10 минути в предварително загрята до температура 220 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


100 ДУШИ ОНЛАЙН
Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: