Скумрия във вино с ароматна коричка

Тази рецепта е за всички, които искат вкусен аламинут за вечеря
Източник: Бон Апети
Дата: 21.12.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 охладени скумрии (300-400 г всяка)
100 мл бяло вино
50 г сушени домати в зехтин
50 г маслини „Каламата“
50 мл зехтин
3 филийки хляб
2 зърна бахар
1 скилидка чесън
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Скумрия във вино с ароматна коричка
Рибата се филетира и се обезкостява. Овкусява се със сол и черен пипер.
2
Скумрия във вино с ароматна коричка 2
От маслините се отстраняват костилките.
3
Скумрия във вино с ароматна коричка 3
Хлябът се смила в блендер и трохите се изваждат.
4
Скумрия във вино с ароматна коричка 4
След това в блендера се смилат маслините, доматите, чесънът, зехтинът.
5
Скумрия във вино с ароматна коричка 5
Хлябът и стритият бахар се смесват с доматено-маслиновата паста.
6
Скумрия във вино с ароматна коричка 6
Рибата се слага в тава с хартия за печене с кожата надолу.
7
Скумрия във вино с ароматна коричка 7
Отгоре се разпределя хлебната смес, в тавата се сипва виното и се пече на 200 градуса за 15 минути.

Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

07.03.2016
Лесно и бързо наистина и стана екстра. Препоръчвам за хора с ограничено време като мен.
3.
Изпрати
лично съобщение

19.03.2014
Наистина много лесна и ужасно вкусна риба с хрупкава коричка.
2.
Изпрати
лично съобщение

20.02.2014
аз я правя сашто и сас доматен сос и 4есан
1.
Изпрати
лично съобщение

17.02.2014
Много вкусно ,бързо и апетитно!Това е една рецептите който ще препоръчвам за приготвяне на скумрия
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


v.nikovva се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Студена зелена супа
Бон Апети коментира рецептата Ягодов оцет
Бон Апети коментира рецептата Ягодов трайфъл
Бон Апети коментира рецептата Телешко на тиган
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: