Сладка баница

Гост: Надка Караджова
Източник: Бон Апети
Дата: 16.10.2004
Сладка баница
 
Необходими продукти:
2 пакета фини точени кори
1/2 пакетче масло (60 г)
олио за намасляване
4 яйца
1 ч. ч. захар
1 ч. ч.олио
2 ч. ч. вода
1 1/2 ч. ч. захар
1 пакетче ванилия


Начин на приготвяне:
1
Сладка баница
В дълбока купа се поставят яйцата, олиото и захарта. Разбиват се с миксер до получаване на гъста пяна.
2
Сладка баница 2
Намасленото дъно на тавата се покрива с 2 кори, върху тях се разпределя по около 2 с. л. от плънката и се покрива с 2 кори. Това се повтаря, докато свършат корите. (Завършва се с последните 3-4 с. л. от плънката.) Баницата се нарязва на квадратчета и се залива с предварително разтопеното масло. Тавата се повдига, така че маслото да се разлее по цялата повърхност и да напои краищата на корите.
3
Сладка баница 3
Пече се до зачервяване (около 30 минути) при температура 180 градуса. Изважда се и се оставя да изстине. Водата и захарта за сиропа се кипват в малка тенджера. Вари се, докато се разтвори захарта. Сиропът се оттегля от котлона, добавя се ванилията и се оставя да изстине. Баницата се залива със студения сироп.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

04.12.2020
А ако се направи с един пакет кори, останалите съставки трябва ли да се намалят наполовина?
1.
Изпрати
лично съобщение

23.10.2016
Стана нещо невероятно, но с 2 пакета кори се получи доста:)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: