Сладка погача

Дата: 26.01.2018
ТИТЛА: Чирак
Сладка погача
 
Необходими продукти:
1 кг брашно
3 с. л. захар
1 кубче прясна мая
1 ч. ч. прясно мляко (топло)
4 яйца
2 с. л. оцет
1 с. л. сол
3 с. л. олио
2 ч. ч. вода
разтопено краве масло за намазване
сусам (или друг вид семена) за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
Разтворете маята в леко затопленото прясно мляко, заедно с 2-3 с. л. брашно и 1 с. л. захар и я оставете да се активизира на топло.
2
Пресейте брашното в голяма тава и в средата изсипете готовата мая, останалата захар, солта, яйцата (без 1 жълтък), водата, оцета и олиото.
3
Замесете меко тесто и го оформете по желание. Оставете погачата да втаса, докато удвои обема си. Намажете с разтопено масло и разбития с малко олио жълтък, и поръсете със сусам.
4
Пече се до готовност в умерено загрята фурна.


Съвет:
С повече захар става по-вкусна и по-сладка, но втасва доста по-бавно.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Елена Финджикова се регистрира в сайта.
Stella Katsarova коментира рецептата Обърнат кейк с цитруси
Емо се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта