Меки и пухкави кренвиршки

Дата: 05.02.2018
ТИТЛА: Хоби готвач
Меки и пухкави кренвиршкиМеки и пухкави кренвиршкиМеки и пухкави кренвиршкиМеки и пухкави кренвиршки
 
Необходими продукти:
800 г брашно
1 пакетче суха мая
1 с. л. захар
1 с. л. сол
300 мл прясно мляко
2 с. л. олио
2 яйца
7 кренвирша
1 жълтък (за намазване)
чубрица на вкус
кашкавал (за поръсване)
 

Начин на приготвяне:
1
Сипваме захарта и маята в млякото и оставяме сместа да шупне.
2
В купа пресяваме брашното и слагаме олиото и солта. Чукваме яйцата. Добавяме шупналата мая с млякото.
3
Замесваме меко тесто и го оставяме да втаса за около 30 минути.
4
След това го разделяме на 14 топчета и ги разточваме с точилка, под формата на елипса. Във всяка слагаме по половин кренвирш. Режем на тънки ленти и ги завиваме на руло.
5
След като сме оформили така всички кренвиршки, ги оставяме да втасат за още около 30 минути.
6
Намазваме ги с жълтък и ги слагаме да се пекат на 180 градуса.
7
Когато са почти готови, ги изваждаме, поръсваме ги с настърган кашкавал и ги връщаме обратно във фурната, за да се запече кашкавалът.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Kameliya коментира рецептата Миди с ориз по бургаски
Ivailo Hlebarov се регистрира в сайта.
Красимир коментира рецептата Брауни с течен шоколад
Dimitar Nikolov Dimitrov се регистрира в сайта.
Petyo Enchev се регистрира в сайта.
Албена се регистрира в сайта.
Veneta Filipova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта