Джалеби

Богато сиропиран ориенталски десерт
Източник: Бон Апети
Дата: 07.12.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
150 г брашно
110 г кисело мляко
2 с. л. царевично брашно
2 с. л. краве масло (разтопено)
1 ч. л. бакпулвер
1 ч. л. куркума
олио за маслена баня

за сиропа:
200 г захар
1–2 щипки шафран


Начин на приготвяне:
1
Джалеби
Двата вида брашно, бакпулверът и куркумата се смесват.
2
Джалеби 2
Добавят се киселото мляко и маслото и се разбърква.
3
Джалеби 3
Трябва да се получи гъсто тесто, което се оставя за 24 часа в хладилник.
4
Джалеби 4
В касерола се смесват захарта, 200 мл вода и шафранът. Вари се, докато се получи гъст сироп.
5
Джалеби 5
Охладеното тестото се слага в пош. Олиото се загрява добре.
6
Джалеби 6
От тестото с помощта на поша се оформят спирали в горещата мазнина.
7
Джалеби 7
Пържат се до златисто и докато станат хрупкави. Изваждат се в тава.
8
Джалеби 8
Заливат с горещия сироп. Охлаждат се и се сервират.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

29.01.2018
Йоана, вместо шафран може да използваш куркума - ароматът на десерта няма да е същият, но цветът ще се запази.
1.
Изпрати
лично съобщение

28.01.2018
Дали ще стане без шафран защото нямам?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: