Джалеби

Дата: 25.01.2018
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
150 г брашно
110 г кисело мляко
2 с. л. царевично брашно
2 с. л. краве масло (разтопено)
1 ч. л. бакпулвер
1 ч. л. куркума
олио за маслена баня
за сиропа:
200 г захар
1–2 щипки шафран
 

Начин на приготвяне:
1
ДжалебиДвата вида брашно, бакпулверът и куркумата се смесват.
2
Джалеби 2Добавят се киселото мляко и маслото и се разбърква.
3
Джалеби 3Трябва да се получи гъсто тесто, което се оставя за 24 часа в хладилник.
4
Джалеби 4В касерола се смесват захарта, 200 мл вода и шафранът. Вари се, докато се получи гъст сироп.
5
Джалеби 5Охладеното тестото се слага в пош. Олиото се загрява добре.
6
Джалеби 6От тестото с помощта на поша се оформят спирали в горещата мазнина.
7
Джалеби 7Пържат се до златисто и докато станат хрупкави. Изваждат се в тава.
8
Джалеби 8Заливат с горещия сироп. Охлаждат се и се сервират.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

29.01.2018
Йоана, вместо шафран може да използваш куркума - ароматът на десерта няма да е същият, но цветът ще се запази.
1.
Изпрати
лично съобщение

28.01.2018
Дали ще стане без шафран защото нямам?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Вяра се регистрира в сайта.
Вълча Нощ коментира рецептата Свинско със зелен фасул
Вълча Нощ се регистрира в сайта.
виктория се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Хлебчета с чесново масло
Стойчо Киров коментира рецептата Боб с прясно зеле
Стойчо Киров се регистрира в сайта.
Asie Semerdji се регистрира в сайта.
Detelina Racheva се регистрира в сайта.
криси се регистрира в сайта.
Ина се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта