Тутманик

С ефектен вид и великолепен вкус
Източник: Бон Апети
Дата: 15.10.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
500 г брашно
30 г краве масло
200 мл прясно мляко
1 яйце
1/2 кубче жива мая
1 с. л. захар
1 ч. л. сол

за пълнежа:
400 г краве сирене
1 яйце

за намазване:
150 г краве масло
1/2 ч. л. сладък червен пипер
1 щипка самардала


Начин на приготвяне:
1
Тутманик
Брашното и солта се смесват в купа.
2
Тутманик 2
Маята се разтваря в топлото прясно мляко заедно със захарта и се оставя да шупне.
3
Тутманик 3
Добавя се към брашното, чуква се яйцето и се налива разтопеното масло.
4
Тутманик 4
Замесва се меко и еластично тесто, което се оставя да втаса.
5
Тутманик 5
Сиренето се натрошава и се разбърква с яйцето.
6
Тутманик 6
Тестото се разточва на правоъгълна кора и се нарязва на квадрати.
7
Тутманик 7
Във всеки се слага по малко от плънката и се затварят така, че да се оформят топки.
8
Тутманик 8
Форма за кекс с дупка се маже с масло. Топките се потапят в разтопено масло и се подреждат във формата.
9
Тутманик 9
Тестото се оставя да втаса още веднъж за около 40 минути. Накрая се поръсва със самардала и червен пипер. По желание се слага и още масло.
10
Тутманик 10
Пече се около 40 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
11
Тутманик 11
Охлажда се леко и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (16)
16.
Изпрати
лично съобщение

25.10.2021
Много вкусен и с ефектен вид тутманик. Браво
15.
Изпрати
лично съобщение

09.03.2019
Много вкусен!
14.
Изпрати
лично съобщение

25.08.2018
Прекрасен тутманик. Единствения проблем е, че не мога да спра да ям :) .
13.
Изпрати
лично съобщение

15.04.2018
Уникално вкусно!!!!!!
12.
Изпрати
лично съобщение

17.03.2018
Много сполучливо месене. Препоръчва се да се хапва топъл но не е зле и поистинал. Мекичък и вкусен, лесен за начинаещи
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


109 ДУШИ ОНЛАЙН
Elena Mineva се регистрира в сайта.
Ангелова се регистрира в сайта.
Svetla Ruseva-Kostova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: