Сладки с чия, фурми и лешници

Източник: Йолина
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 14.08.2018
Сладки с чия, фурми и лешници
Сладки с чия, фурми и лешници
 
Необходими продукти:
150 г шоколад (натурален, млечен или бял)
150 г кафява захар "Демерара"
120 г обезкостени фурми, нарязани на парчета
100 г пълнозърнест флейкс
100 г пълнозърнест флейкс
40 г сушени червени боровинки
80 мл олио
50 мл вода
1 с. л. семена чия
2 ч. л. бакплувер
ванилов екстракт


Начин на приготвяне:
1
Фурната се загрява на 180 градуса. Чията се смесва с водата, разбърква се хубаво и се оставя за няколко минути докато набъбне. В кухненски робот се смесват флейкса и лешниците. Смилат се за кратко, така че да останат по-едри парчета от тях. В купа се смесват захарта, олиото, ваниловият екстракт и набъбналата чия. Добавят се фурмите и боровинките.
2
Отделно се смесват смлените флейкс и лешници с брашното и бакпулвера. Добавят се към сместа със сушените плодове и се замесва меко тесто. С мокри ръце от тестото се правят топчета с големина на топка за пинг понг. Сплескват се леко и се подреждат в тава застлана хартия за печене на разстояние една от друга.
3
Слагат се в предварително загрятата фурна и се пекат 15 минути. След като се извадят от фурната се оставят в тавата за 5 минути и след това се прехвърлят върху решетка докато се охладят напълно.
4
Шоколадът се разтопява на водна баня. Едната половина на сладките се потапя в него, като излишният шоколад се изтръсква. Сладките се поставят върху хартия за печене и се оставят докато шоколадът стегне.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


139 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: