Смокинов тарт с бадеми

Приготвяме го с бутер тесто, маслена плънка и сочни пресни смокини
Източник: Бон Апети
Дата: 08.09.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г бутер тесто
4 яйца (размер Л)
180 г захар
150 г сурови цели белени бадеми
600 г пресни тъмни смокини
100 г краве масло
100 мл пастис (алкохолна анасонова напитка)


Начин на приготвяне:
1
Смокинов тарт с бадеми
Бутер тестото се разточва леко, за да се изтъни. След това се прехвърля в тавичка за тарт, като краищата се оставят да излизат извън формата. Те могат да се изрежат с подходяща форма за сладки, за да стане десертът по-красив.

2
Смокинов тарт с бадеми 2
Тестото се надупчва с вилица и се пече за 35 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор. Отгоре може да се сложи пергаментова хартия и морска сол, за да не се надуе по време на печенето. Оставя се да се охлади.

3
Смокинов тарт с бадеми 3
Смокините се измиват и се нарязват надве по дължина. Слагат се в купа и се поливат с пастиса. Оставят се да престоят в алкохола за 30–40 минути.

4
Смокинов тарт с бадеми 4
Маслото, размекнато на стайна температура, се разбива със 150 г от захарта, докато стане пухкаво. Едно по едно се добавят яйцата, като се разбива с миксер.

5
Смокинов тарт с бадеми 5
Бадемите се смилат фино в чопър и се слагат в маслената смес. Разбърква се добре и сместа се прибира в хладилник за 30–40 минути.

6
Смокинов тарт с бадеми 6
Върху охладеното тесто се разпределя маслената смес и отгоре се подреждат смокините, с разреза нагоре. Поръсват се с останалата захар.

7
Смокинов тарт с бадеми 7
Десертът се пече в заграта на 180 градуса фурна, с вентилатор, за 45 минути. Оставя се да се охлади добре и се нарязва.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

21.09.2013
Може би моята фурна е по-силна, затова намалих времето за печене с по 5-10 минути.
2.
Изпрати
лично съобщение

27.08.2014
пастиса може ли да се замени с друг алкохол?
1.
Изпрати
лично съобщение

22.09.2013
не ми се получи много добре сладкиша :(
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: