Сочен шоколадов кейк без брашно

Изкушение до последната хапка
Източник: Бон Апети
Дата: 17.01.2012
Сочен шоколадов кейк без брашно
 
Необходими продукти:
125 г черен шоколад (минимум 65% какао)
3 средно големи яйца
50 г захар
125 г краве масло



Начин на приготвяне:
1
Сочен шоколадов кейк без брашно

Шоколадът се разтопява на водна баня. Прибавя се нарязаното на кубчета масло и се бърка докато се превърнат във фина смес.


2
Сочен шоколадов кейк без брашно 2

Яйцата и захарта се разбиват с телена бъркалка или пасатор, докато захарта се разтвори. Двете смеси се събират и разбъркват. Оставят се на студено, докато изчезнат мехурчетата въздух.


3
Сочен шоколадов кейк без брашно 3

Шоколадовата смес се изсипва в тава и се пече в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за 20 минути.


4
Сочен шоколадов кейк без брашно 4

Кейкът се оставя да изстине и се нарязва на парчета.


Подобни рецепти:
Коментари (22)
22.
Изпрати
лично съобщение

30.12.2015
Понеже нямах достатъчно чист черен шоколад, сложих и такъв с портокалов корички. Получи се много добре. Аз пекох на 180 градуса както е по рецепта с вентилатор и нямах проблеми с балони, надуване и спадане.
21.
Изпрати
лично съобщение

22.11.2015
Стана! Да не повярва човек! Пекох го във формички за мъфини. Само дето спаднаха в средата. Точно за да им се сложи по топка сладолед :-)
20.
Изпрати
лично съобщение

29.05.2015
много вкусен и лесен десерт!
19.
Изпрати
лично съобщение

01.05.2015
Лесен за приготвяне, с малко продукти, но е много вкусен
18.
Изпрати
лично съобщение

27.03.2015
Получи се доста добре.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: