Алпийски мекици

Рецепта от Южен Тирол
Източник: Бон Апети
Дата: 11.01.2012
Алпийски мекици
 
Необходими продукти:
200 г брашно
250 мл прясно мляко
20 г краве масло
3 яйца
20 мл ракия (ароматна, плодова)
2 щипки сол
олио за пържене
пудра захар за поръсване
мармалад по избор за сервиране


Начин на приготвяне:
1
Алпийски мекици

От брашното и прясното мляко се прави гладко рядко тесто с помощта на бъркалка. Добавя се щипка сол,  разтопеното масло,  ракията и жълтъците.

 


2
Алпийски мекици 2

Белтъците се разбиват на сняг с щипка сол и се прибавят към тестото.


3
Алпийски мекици 3

Разбърква се внимателно, докато се получи гладка смес.


4
Алпийски мекици 4

С помощта на лъжица се сипва от тестото в горещата мазнината, като се правят кръгове или спирали, или други произволни форми. Те се слепват и се получава много красива мекица. Пържи се от двете страни докато стане златиста.


5
Алпийски мекици 5

Вадят се внимателно, слагат се върху кухненска хартия, за да се отцедят и се сервират поръсени с пудра захар и кисел мармалад  (лимонов, от касис и др.).


 


Съвет: Температурата на мазнината за пържене трябва да е 180 градуса. Може да използвате и фритюрник.

 


Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

25.02.2016
Интересни и вкусни. Комбинацията с киселичко сладко е много сполучлива. Аз правя сладко от лимонови корички и е добре.
3.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Да, тук мазнината е в изобилие.
2.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
много са вкусне но изхабих 1 бутилка олио
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
ще ги опитаме
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Neli Dimitrova се регистрира в сайта.
Maya Bistrina се регистрира в сайта.
Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
Стела Спасова се регистрира в сайта.
Кънчо Кънчев се регистрира в сайта.
Диана Стоянова се регистрира в сайта.
Makaka коментира рецептата Печени зеленчуци в тесто
Николай Николов се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: