Сочен тиквеник

Източник: Малинка
ТИТЛА: Чирак
Дата: 17.01.2017
Сочен тиквеник
Сочен тиквеник
 
Необходими продукти:
1 пакет кори за баница
600 г настъргана тиква
1 пакетче канела
1 ч. ч. орехи
500 г захар
олио за намазване на тавата


Начин на приготвяне:
1
Върху 2 кори се разстила част от настърганата тиква, поръсва се равномерно с 5 с. л. захар, канела и орехи.
2
Корите се навиват на руло и се слагат в тава, намазана с олио.
3
Процедурата се повтаря, докато свършат корите.
4
Тиквеникът се пече около 20 минути в загрята на 200 градуса фурна.
5
Докато е топъл, се залива с изстинал сироп, приготвен от 1/2 ч. ч. захар, разтворена в 1 ч. ч. вряща вода.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Елена се регистрира в сайта.
krastana коментира рецептата Брауни с ягоди
Николай се регистрира в сайта.
Krasimira Ivanova се регистрира в сайта.
Rajna Peeva се регистрира в сайта.
Evtedi коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: