Солена палачинка

Източник: Бон Апети
Дата: 12.04.2010
Солена палачинка
 
Необходими продукти:
250 мл прясно мляко
4 с. л. брашно
2 яйца
1 щипка сол
масло за намазване на тигана
2 червени чушки
200 г тиквички
50 г топено сирене
150 г шунка
50 г краве масло
1/2 кубче телешки бульон


Начин на приготвяне:
1
Яйцата се разбиват в купа, добавя се брашното и се разбърква. Сипва се млякото и се посолява.
2
В намаслен тиган се сипва по един черпак от сместа. Палачинките се пекат и от двете страни.
3
Чушките и тиквичките се почистват, измиват се и се нарязват на тънки ленти. Сотират се в нагорещеното масло за 2–3 минути, след което се добавя разтвореният в 100 мл вода бульонът и се бърка, докато водата заври. Добавя се нарязаната наситно шунка и се разбърква още около 2 минути.
4
Тиганът се сваля от огъня и докато сместа е още топла, се добавя топеното сирене и плънката се разбърква.
5
Върху всяка палачинка се слага от плънката и се навива на руло. Сервират се студени или запечена с лентичка кашкавал.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: