Сос “Чимичури”

Любимият сос на Аржентина
Източник: Бон Апети
Дата: 29.08.2011
Сос “Чимичури”
 
Необходими продукти:
2 връзки магданоз
1 връзка пресен лук
1 голяма глава чесън
180 мл зехтин
90 мл оцет
1 с. л. сухо чили
2 ч. л. сол
1 ч. л. сух риган
1 ч. ч. хладка вода


Начин на приготвяне:
1
Сос “Чимичури”

Магданозът, лукът и чесънът се почистват и заедно с останалите продукти за соса, без водата, се слагат в блендер и се смилат.


2
Сос “Чимичури” 2

Накрая се добавя водата и отново се разбива за кратко.


3
Сос “Чимичури” 3

Сосът се поднася към препечени филийки, меса, емпанади и др.

 


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: