Сос „Пири пири“

Идеалната подправка за любителите на пикантния вкус
Източник: Бон Апети
Дата: 01.12.2016

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
8 червени люти чушки
1 червена чушка
2 скилидки чесън
1 дафинов лист
100 мл зехтин „Екстра върджин“
50 мл ябълков оцет
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Сос „Пири пири“
Чушката се изпича на газов котлон или във фурна.
2
Сос „Пири пири“ 2
Задушава се, обелва се и се почиства от семките.
3
Сос „Пири пири“ 3
Лютите чушлета се смилат в блендер, заедно с печената червена чушка, чесъна, дафиновия лист, сол и черен пипер на вкус.
4
Сос „Пири пири“ 4
Наливат се зехтинът и оцетът, и отново се смила.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

29.12.2016
Елена, около 1-2 седмици и да – с мазнина отгоре трайността на соса ще се удължи.
1.
Изпрати
лично съобщение

02.12.2016
Каква е трайността? Би следвало да може да се изолира от въздуха с олио и трайността да се повиши?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


vaniii5 се регистрира в сайта.
Мария Големанова се регистрира в сайта.
annakamalieva се регистрира в сайта.
bibi се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: