Спаначена чорба с нахут

Българска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 10.03.2008

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г консервиран нахут
1 яйце
резени лимон за гарниране
черен пипер и сол на вкус
1 ч. л. девесил
6 с. л. олио
5-6 стръка копър
1 глава лук
300 г спанак
1 ч. ч. кисело мляко


Начин на приготвяне:
1
Спаначена чорба с нахут
Лукът се нарязва надребно, залива се с олиото и с 1 ч. ч. студена вода, посолява се и се вари 10-15 минути.
2
Спаначена чорба с нахут 2
Спанакът се измива добре и се попарва за кратко с вряла вода.
3
Спаначена чорба с нахут 3
След това се изплаква със студена вода, отцежда се и се нарязва надребно.
4
Спаначена чорба с нахут 4
Нахутът и спанакът се добавят към омекналия лук и се долива вода.
5
Спаначена чорба с нахут 5
Подправя се с девесил, наситнен копър и сол на вкус и се вари 10-12 минути на тих огън.
6
Спаначена чорба с нахут 6
Киселото мляко и яйцето се слагат в купа и се разбиват с тел.
7
Спаначена чорба с нахут 7
В застройката на тънка струя се наливат 5-6 черпака от горещия бульон, като продължава да се бърка, след което се излива в тенджерата.
8
Спаначена чорба с нахут 8
Преди сервиране супата се поръсва с черен пипер на вкус и се гарнира с резени лимон.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


niko44 се регистрира в сайта.
fensyy се регистрира в сайта.
Aylin Halilova се регистрира в сайта.
Евелина Наскова се регистрира в сайта.
Величка Семова коментира рецептата Войнишки курабии
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: