Спаначени малфати

Дата: 06.04.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г картофи
200 г спанак (почистен и измит)
1 ч. л. сух риган
100 г брашно
1/2 ч. л. индийско орехче
сол и черен пипер на вкус
за соса:
200 мл кокосова сметана
1 1/2 с. л. ретро горчица
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Спаначени малфатиКартофите се обелват и се готвят на пара, така че да не се разкашкат.
2
Спаначени малфати 2След това се охлаждат и се настъргват на ситно ренде.
3
Спаначени малфати 3Спанакът се бланшира, шокира се в леденостудена вода, отцежда се добре, накълцва се и се смесва с картофите, брашното, ригана, индийското орехче, сол и черен пипер на вкус, така че да се получи смес, която да не е лепкава.
4
Спаначени малфати 4От сместа се оформят малки топчета, които се пускат в кипнала подсолена вода (която не трябва да ври) и се готвят минута–две на умерен огън или докато изплуват на повърхността.
5
Спаначени малфати 5Сосът се приготвя като сметаната се загрява и се оставя, леко да се редуцира. Прибавя се горчицата, разбърква се и се овкусява със сол и черен пипер.

6
Спаначени малфати 6Малфатите се сервират със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


206 ДУШИ ОНЛАЙН
denitsak коментира рецептата Морковена торта
denitsak коментира рецептата Морковена торта
denitsak коментира рецептата Гуакамоле
denitsak коментира рецептата Пица „Пулиезе“
denitsak коментира рецептата Пица „Пулиезе“
Цветелина Фуклева се регистрира в сайта.
Iliyana Teneva се регистрира в сайта.
Галя Чикова се регистрира в сайта.
Денислава Станкева се регистрира в сайта.
Красимир коментира рецептата Бухтички с бял шоколад
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта