Спанак "Рокфелер"

Популярно в американските бистра предястие от спанак с топено сирене и билков микс със сухари
Източник: Бон Апети
Дата: 28.09.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1/2 ч. л. девесил
1/4 ч. л. чесън на прах
"Пармезан" за поръсване
750 г спанак
60-80 г топено сирене
30 г масло
30 г лук
4-5 сухара
2 домата
2 яйца
1 ч. л. сол
1/2 ч. л. сушен копър


Начин на приготвяне:
1
Спанак
Спанакът се бланшира в подсолена вряща вода. След това се изплаква със студена вода, отцежда се и се наситнява.
2
Спанак
Лукът се нарязва наситно и се задушава в предварително загрятото масло. След 1 минута се добавя наситненият спанак, разбърква се и се задушава 2 минути.
3
Спанак
Сухарите се натрошават в блендер, поръсват се с девесил, сушен копър и чесън на прах и се смилат.
4
Спанак
Яйцата се разбиват с топеното сирене и солта. Сместа се изсипва в задушения спанак, разбърква се и щом яйцата се забулят, а сиренето се разтопи, се добавя натрошеният сухар.
5
Спанак
Когато сухарът поеме излишната течност, от сместа с лъжица за сладолед се оформят топки и се поставят върху колелца домат с дебелина 1 пръст. Поръсват се с "Пармезан" (настърган на люспи с помощта на лъжица) и с натрошен сухар.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: