Страчатела

„Разпарцалосана” италианска супа
Източник: Бон Апети
Дата: 26.08.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
3 яйца
6 ч. ч. пилешки бульон
3 с. л. семолина (грис от твърда пшеница)
60 г сирене „Пармезан”
1/4 връзка магданоз
1 щипка индийско орехче
сол и черен пипер на вкус
40 г сирене „Пармезан” за гарниране



Начин на приготвяне:
1
Страчатела

Яйцата се разбиват, пармезанът се настъргва, а магданозът се нарязва наситно.

 


2
Страчатела 2

Смесват се и към тях се добавят 1 ч. ч. студен пилешки бульон и индийското орехче.

 


3
Страчатела 3

Останалите 5 ч. ч. бульон се кипват и в тях се сипва студената смес, като се бърка. Намалява се силата на огъня и се вари под капак за 3–4 минути, като се разбърква.

 


4
Страчатела 4

Овкусява се със сол и черен пипер и се сервира с настърган пармезан.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

25.01.2014
А кога се прибавя гриса?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: