Студено предястие от пилешко и сирена

Лесно и интересно
Източник: Бон Апети
Дата: 05.07.2019

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 пиле
300 г крем сирене
200 г кашкавал
30 г синьо сирене
2 връзки пресен лук
1 глава лук
1 стрък стеблена целина
1 морков
1 дафинов лист
1 с. л. сос „Шрирача“
1 ч. л. дижонска горчица
1 ч. л. сух риган
сол и черен пипер на вкус

за поднасяне:
1 краставица
солени бисквити (крекери)


Начин на приготвяне:
1
Студено предястие от пилешко и сирена
Кожата на пилето се отстранява и се разстила в тава, застлана с хартия за печене.
2
Студено предястие от пилешко и сирена 2
Покрива се с друг лист хартия и се притиска с тава, в която е поставена някаква тежест.
3
Студено предястие от пилешко и сирена 3
Пече се 1 час в загрята на 150 градуса фурна, с вентилатор.
4
Студено предястие от пилешко и сирена 4
Пилето се сварява, заедно с дафиновия лист и нарязаните наедро лук, целина и морков. След това се обезкостява и се оставя да се охлади.
5
Студено предястие от пилешко и сирена 5
Охладеното месо се разбърква добре с крем сиренето, ригана, лютия сос, горчицата, настъргания кашкавал и синьото сирене. Овкусява се със сол и черен пипер.
6
Студено предястие от пилешко и сирена 6
Оформят се топки и се прибират в хладилник да стегнат.
7
Студено предястие от пилешко и сирена 7
Зелената част на лука се нарязва наситно. Топките се овалват в лука.
8
Студено предястие от пилешко и сирена 8
Поднасят се с парчета краставица и солени бисквити.



Съвети:
Пилешкият бульон може да се замрази и да се използва за приготвяне на супа.
По желание може да поднесете предястието и върху „пилешки чипс“ от изпечената и начупена пилешка кожа.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


157 ДУШИ ОНЛАЙН
Nikolm513 се регистрира в сайта.
Изабел коментира рецептата Гъби с печени чушки и лук
Tedity се регистрира в сайта.
Среф89 се регистрира в сайта.
svilena_petrova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: