Супа от диви гъби в хрупкави купички

Тук ще откриете аромат на горски гъби и масло
Източник: Бон Апети
Дата: 27.09.2011
Супа от диви гъби в хрупкави купички
 
Необходими продукти:
400 г печурки
250 г пачи крак
20 г сушени манатарки
20 г сушени челядинки
3 стръка мащерка
30 г краве масло
2 скилидки чесън
1 л зеленчуков бульон
150 мл готварска сметана
див лук за поръсване
сол и пипер меланж на вкус

за “Ру”:
125 г брашно
125 г краве масло

за хрупкавите купички:
2 ч. ч. брашно
1 с. л. грис
3/4 с. л. суха мая
1 ч. л. сол
3/4 ч. ч. топла вода
3 с. л. зехтин
3 стръка мащерка


Начин на приготвяне:
1
Супа от диви гъби в хрупкави купички

Сухите гъби се накисват в студена вода за 10–15 минути.


2
Супа от диви гъби в хрупкави купички 2

Приготвя се “Ру”, като брашното се запържва в маслото. Оставя се да изстине и с ръце се оформя като топка. Овива се във фолио и се слага във фризер да стегне.


3
Супа от диви гъби в хрупкави купички 3

От продуктите за купичките се замесва тесто, което се оставя да почине 30 минути.


4
Супа от диви гъби в хрупкави купички 4

След това се разделя на 6 топки, които се разточват във формата на кръг.


5
Супа от диви гъби в хрупкави купички 5

Всяка порция се слага върху обърната с дъното нагоре керамична купичка, която предварително е намазнена и поръсена с мащерка. Притиска се плътно, за да не остане въздух и да се образуват мехури.


6
Супа от диви гъби в хрупкави купички 6

Слагат се да се пекат в предварително загрята на 180 г фурна до зачервяване на тестото. После се оставят да изстинат, за да се отделят лесно от керамичните купи.


7
Супа от диви гъби в хрупкави купички 7

В маслото за супата се запържват пресните гъби, нарязани на филийки, обеленият чесън и мащерката.


8
Супа от диви гъби в хрупкави купички 8

Добавят се отцедените сухи гъби. Пържи се за кратко и се налива зеленчуковият бульон. Оставя се да се вари до омекване на гъбите.


9
Супа от диви гъби в хрупкави купички 9

След това се налива сметаната и се настъргва 1/4 от топката “Ру”. Овкусява се със сол и пипер. Супата се сипва в тестените купички, поръсва се с наситнения див лук и се поднася.


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

03.12.2014
Невероятно вкусна и засищаща супичка. Изненадах мъжлето си много приятно за вечеря,върви идеално със зелена салатка. Поздрави за рецептата.
1.
Изпрати
лично съобщение

06.01.2014
Невероятно вкусна и всъщност доста лесна за приготвяне. Признавам, че си спестих хрупкавите кошнички, но следващия път ще ги направя!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: