Ризото “Миланезе”

Можете да го поднесете като отделно ястие или като гарнитура към месо
Източник: Бон Апети
Дата: 10.10.2011
Ризото “Миланезе”
 
Необходими продукти:
100 г ориз “Арборио”
1/4 глава лук
1 скилидка чесън
60 г пармезан
70 г краве масло
1с. л. зехтин
100 мл бяло вино
300 мл телешки бульон
1 щипка шафран (куркума)
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Ризото “Миланезе”

Лукът и чесънът се нарязват наситно и се запържват в зехтина и 20 г от маслото. Когато омекнат се добавя неизмитият ориз и се разбърква.


2
Ризото “Миланезе” 2

Деглазира се с виното и се оставя да изври. Постепенно се налива горещия телешки бульон. Бърка се до омекване на ориза.


3
Ризото “Миланезе” 3

Шафранът се разтваря в малко от бульона и се оставя да се оцвети.


4
Ризото “Миланезе” 4

Когато оризът е готов се дърпа от котлона, добавя се шафрана, връща се на огъня за секунди, колкото да се абсорбира течността, отново се сваля от огъня и тогава се добавя останалото масло. Посолява се и се настъргва пармезана. Бърка се до разтопяването му.

 


Подобни рецепти:
Коментари (9)
9.
Изпрати
лично съобщение

22.01.2021
Много вкусно. И се приготвя бързо и лесно. Приготвих го за гарнитура, но е прекрасно и за основно ястие.
8.
Изпрати
лично съобщение

04.04.2020
Вкусно
7.
Изпрати
лично съобщение

18.11.2017
Много добре комбинация от вкусове.Готвя го често!
6.
Изпрати
лично съобщение

25.01.2017
Приготвих без лук и чесън, с пилешки бульон и куркума , но пак се получи много добре :)
5.
Изпрати
лично съобщение

20.01.2016
Прекрасно е. Много лесно се приготвя и е вкусно. Всички го харесаха.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Дзопино коментира рецептата Пъстърва със сос „Виерж“
Каля сготви Тортия
Каля коментира рецептата Тортия
Каля коментира рецептата Рататуй
Gery Kostadinova се регистрира в сайта.
Emilia Nedelcheva се регистрира в сайта.
Жанет Желязкова се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: