Супа от грах и мента

Гост: Ани Младенова, главен редактор на списание "Космополитан"
Източник: Бон Апети
Дата: 11.06.2005
Супа от грах и мента
 
Необходими продукти:
500 г замразен грах
50-100 г бекон
100 мл сметана
3-4 стръка зелен лук
2 шепи прясна мента (джоджен)
1 кубче пилешки бульон
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Супа от грах и мента
Бульонът се разтваря в 250 мл гореща вода.
2
Супа от грах и мента 2
Лукът се нарязва наситно и се задушава в зехтина заедно с накъсаните ментови листа. Налива се бульонът и се добавя грахът.
3
Супа от грах и мента 3
Беконът се нарязва и се пържи на сух тиган.
4
Супа от грах и мента 4
Когато супата заври, се добавя сметаната. Сервира се, като във всяка купичка се слага по малко от бекона и кротоните.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Nikolm513 се регистрира в сайта.
Изабел коментира рецептата Гъби с печени чушки и лук
Tedity се регистрира в сайта.
Среф89 се регистрира в сайта.
svilena_petrova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: