Супа от коприва

Вкусна и засищаща
Източник: Ники
ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 12.03.2023
Супа от коприва
Супа от коприва
Супа от коприва
Супа от коприва
 
Необходими продукти:
200-300 г копривени връхчета
1 глава лук
3 стръка пресен лук
4 с.л. олио
5–6 скилидки чесън
1 кубче зеленчуков бульон
1 с.л. краве масло
1 к.ч. ориз
1 морков
1 с.л. червен пипер
1 с.л. брашно
сол, черен пипер, джоджен, копър, магданоз на вкус

за застройката:
1 яйце
5 с.л. кисело мляко



Начин на приготвяне:
1
В дълбока тенджера загрейте олио и запържете нарязаните на ситно лук и морков на умерен огън докато омекнат. Добавете и ситно нарязият чесън и пресен лук и запържете за кратко.
2
Сложете копривените връхчета, бъркайте до намаляване на обема им. Подправете със сол, черен и червен пипер. По желание добавете джоджен и копър. Налейте около 1,5–2 л гореща вода, сложете кубчето бульон и сипете ориза. Оставете да къкри на слаб огън до сваряването на ориза – 10-15 минути.
3
Добавете и размитото със студена вода брашно. Оставете да къкри още малко. В това време направете застройката, като разбиете яйцето с киселото мляко.
4
С черпака на струйка сипете от горещата супа към застройката и бъркайте енергично. После върнете застройката в тенджерата със супата. Сложете и кубчето масло.
5
Разбъркайте, дръпнете от огъня и сервирайте със ситно нарязан магданоз и черен пипер.

Съвет:
Ако искате да е напълно постна, не слагайте кубче масло и не я застройвайте.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

02.05.2023
Вкусна супа с лапад!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


162 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: