Супа от леща с макарони

Средиземноморска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 03.06.2008
Супа от леща с макарони
 
Необходими продукти:
250 г леща
1 ч. л. риган
1 с. л. балсамов оцет
1 к. ч. зехтин
6-7 листа пресен босилек
1 стрък целина
1 домат
1 глава лук
2 моркова
4 скилидки чесън
50-80 г дребни макарони
1/2 ч. л. мащерка


Начин на приготвяне:
1
Супа от леща с макарони
Морковите и целината се нарязват на кубчета, а лукът – наситно, след което се запържват в нагорещен зехтин.
2
Супа от леща с макарони 2
Посоляват се, сипват се 3-4 с. л. вода и се задушват под капак.
3
Супа от леща с макарони 3
Прибавя се обеленият и нарязан на кубчета домат.
4
Супа от леща с макарони 4
Овкусява се с нарязани надребно скилидки чесън.
5
Супа от леща с макарони 5
Почистената леща се залива с 1300 мл студена вода и се кипва.
6
Супа от леща с макарони 6
Задушените зеленчуци и лещата се смесват.
7
Супа от леща с макарони 7
Поръсват се с наситнения босилек.
8
Супа от леща с макарони 8
Макароните се слагат в ястието, когато смесените продукти омекнат.
9
Супа от леща с макарони 9
Сипват се балсамовият оцет, риганът и мащерката.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: