Супа от патладжани и домати

Дата: 30.07.2018
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 домата
3 патладжана
3 скилидки чесън
1 червена чушка
1 зелена чушка
1 глава лук
4 стръка естрагон
2 стръка мащерка
800 мл зеленчуков бульон
250 мл животинска сметана
80 мл зехтин
1 ч. л. лют сос
за сервиране:
1/2 хляб (с квас)
100 г овче сирене
50 мл зехтин
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Супа от патладжани и доматиПатладжаните се режат на кубчета. Посоляват се и се оставят 20 минути, да се отцеди горчивата им вода. Измиват се и се подсушават. Подреждат се в тава, заливат се с половината от зехтина и се пекат в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, до златисто – за 30–40 минути.
2
Супа от патладжани и домати 2Доматите се режат на кубчета, чушките се почистват от семките и заедно с лука се режат на едро, а чесънът се обелва.
3
Супа от патладжани и домати 3Доматите, чушките, лукът и чесънът се слагат в тава и се заливат с останалия зехтин. Овкусяват се със сол и мащерка и се пекат 30–40 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
4
Супа от патладжани и домати 4Всички печени зеленчуци се прехвърлят в тенджера. Заливат се с бульона, добавя се естрагонът и се варят 20 минути.
5
Супа от патладжани и домати 5Супата се пасира и се прецежда.
6
Супа от патладжани и домати 6Наливат се сметаната и лютият сос, връща се на огъня и се оставя да кипне. Овкусява се с черен пипер.
7
Супа от патладжани и домати 7Хлябът се накъсва на големи залци, залива се със зехтина и се посолява на вкус. Пече се 10 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
8
Супа от патладжани и домати 8Супата се сервира с натрошено сирене и хляб.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

31.07.2018
Не е моята супа
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


yves коментира рецептата Домашно лимончело
Нина Бакърджиева се регистрира в сайта.
marina_dimitrova се регистрира в сайта.
Габриела се регистрира в сайта.
Dukanova Maria се регистрира в сайта.
ani_borisowa коментира рецептата Задушен джолан в богат сос
Спасов коментира рецептата Шоколадови бисквити
Спасов коментира рецептата Печени свински ребра
Калчо се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта