Супа с телешко и гъби

Топла и засищаща
Източник: Бон Апети
Дата: 09.09.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г телешки джолан (без кост)
200 г печурки
100 г глава целина
150 г паста (фусили)
20 г сушени манатарки
2 глави лук
1 морков
3 скилидки чесън
2 с. л. доматен концентрат
1 дафинов лист
2 стръка мащерка
4–5 стръка магданоз
2 с. л. олио
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Супа с телешко и гъби
Телешкото се реже на кубчета, а едната глава лук се нарязва наедро.
2
Супа с телешко и гъби 2
Варят се в 3 л вода, заедно с дафиновия лист, докато месото омекне – около 3 часа, като първоначално се отпенва.
3
Супа с телешко и гъби 3
Манатарките се заливат с 300 мл гореща вода и се оставят да набъбнат.
4
Супа с телешко и гъби 4
Печурките се почистват и се режат натънко.
5
Супа с телешко и гъби 5
Целината, морковът и останалата глава лук се режат на кубчета и се запържват в олиото. Прибавя се и наситненият чесън.
6
Супа с телешко и гъби 6
Когато омекнат, се добавят печурките. Щом и те се запържат леко, се слагат доматеният концентрат и листенцата мащерката.
7
Супа с телешко и гъби 7
Разбърква се, прибавят се отцедените и нарязани манатарки. Наливат се 1,8 л от телешкия бульон без дафиновия лист и лука и водата от манатарките. Готвят се докато зеленчуците и гъбите омекнат.
8
Супа с телешко и гъби 8
В супата се слагат сговеното телешко месо и начупената паста. Подправя се със сол и черен пипер.
9
Супа с телешко и гъби 9
Когато пастата омекне, супата е готова. Поръсва се с наситнен магданоз и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

14.12.2015
Уникално вкусна супа, към нея направих и хлебчетата с мак!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Александър Стефанов се регистрира в сайта.
Margarita Ruslanova коментира рецептата Зеленчуци в пакет
Katrin708 се регистрира в сайта.
Енчев се регистрира в сайта.
Silviya Chaneva се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: