Супа от леща с пилешко

Богата и засищаща
Източник: Бон Апети
Дата: 25.11.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г кафява леща
300 г пилешко бонфиле
80 г глава целина
2 глави лук
1 морков
1 скилидка чесън
200 г пасирани домати (от консерва)
1 дафинов лист
40 мл зехтин
магданоз за поръсване
сирене „Пармезан“ за поръсване
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Супа от леща с пилешко
Лещата се сварява в около 1,5 л вода, заедно с дафиновия лист и наситнена глава лук.
2
Супа от леща с пилешко 2
Морковът, втората глава лук и целината се почистват, режат се на кубчета и се запържват в половината от зехтина, докато омекнат.
3
Супа от леща с пилешко 3
Към тях се сипват наситненият чесън, доматите и лещата, заедно с течността, в която се е варила. Готвят се, докато омекнат.
4
Супа от леща с пилешко 4
Пилешкото месо се маже с останалия зехтин, овкусява се със сол и черен пипер, и се готви в силно загрят тиган от двете страни, до златисто.
5
Супа от леща с пилешко 5
Реже се на по-малки парчета и се слага при лещата.
6
Супа от леща с пилешко 6
Супата се овкусява със сол и черен пипер и се поднася с наситнен магданоз и настърган пармезан.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

01.08.2018
Рецептата е добра!
2.
Изпрати
лично съобщение

15.02.2016
Много вкусна найстина .
1.
Изпрати
лично съобщение

10.02.2016
Много вкусна! Аз я направих по-гъста, като яхния(понеже не си падаме по супи)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


168 ДУШИ ОНЛАЙН
T. T. коментира рецептата Мус от тиква с орехово тофе
AniIvanova се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Френски багети
Николай се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: