Суши с домашно маринована сьомга

Източник: Бон Апети
Дата: 28.06.2010
Суши с домашно маринована сьомга
 
Необходими продукти:
6 кори нори
300 г ориз
100 мл оризов оцет (или ябълков)
2/3 с. л. захар
1 щипка сол
200 г сьомга
1 портокал
30 мл коантро
1/4 връзка копър
2 с. л. морска сол
2 с. л. настърган пресен джинджифил
150 мл соев сос
150 мл сос „Уасаби“ (японски лют сос)


Начин на приготвяне:
1
Оризът се разварява и се оставя да изстине. Добавят се 1/3 от оцета и захарта. Разбърква се добре и се добавя солта.
2
Сьомгата се маринова или може само да се овкуси със сока от портокала, коантрото, 1 с. л. от соевия сос и наситнения копър. Морската сол се използва, ако рибата се маринова за поне 2 часа.
3
На подходящо за суши бамбуково килимче или върху алуминиево фолио се разстила лист нори, покрива се със слой ориз и в единия край се поставят лентички от маринованата сьомга. Завива се стегнато руло. Реже се на шайби с дебелина около 1,5 см.
4
В отделни купички се сервират сосът „Уасаби“, соевият сос и джинджифилът (настърган на люспи с белачка за картофи или на едро ренде и маринован в останалия оцет).
 

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: