Свеж лимонов чийзкейк

Дата: 29.04.2019
ТИТЛА: Хоби готвач
Свеж лимонов чийзкейкСвеж лимонов чийзкейк
 
Необходими продукти:
За основата:
300 г бисквити
125 г масло
1 к. ч. смлени орехи
за крема:
375 г крема сирене (3 пакетчета)
200 мл течна млечна сметана
400 г заквасена сметана
6-7 с. л. пудра захар или на вкус
фино настъргана кора на 1 голям лимон или 2 по-малки
фино настъргана кора на 1 лайм (не е задължителен, но придава специален аром
½ ч. л. ванилия
за лимоновия сироп:
сокът на 1 лимон
6 ч. л. пудра захар или на вкус

Начин на приготвяне:
1
Тези продукти са за форма с падащ ринг и диаметър 26 см.
Бисквитите, които използвах са обикновени, но много тънки и лесно се смляха. Може да използвате маслени или каквито обичате. Тъй като след като се развали, все още не съм си купила нов кухненски робот, смлях бисквитите като ги сложих в плик и счуках с помощта на точилката.
2
Прехвърлих ги в купа, добавих смлените орехи и разтопеното масло. Разбърках добре. Дъното на формата покрих с хартия за печене, сложих и стегнах ринга. Изрязах излишната хартия отвън. Дъното и стените намазах с масло. Изсипах сместа и притискайки, оформих блата. Прибрах в хладилника, докато подготвя крема.

3
За него първо в суха купа изсипах добре охладената течна сметана. Разбих на гъст крем, като към края добавих 3 с. л. от предвидената захар, ванилията и лимоновата кора. Към сместа добавих крем сиренето, още малко захар и разбих до гладка смес.
4
В друг съд разбърках заквасената сметана с останалата захар, като не използвах миксер. Добавих я към крема и за кратко разбърках с миксер до хомогенизиране. Така получения крем изсипах върху бисквитената основа, загладих и прибрах в хладилника за през нощта.
5
На сутринта реших да приготвя леко допълнение и за целта в касерола загрях сока от 1 лимон и 6 ч. л. пудра захар. Разбира се, ако предпочитате да бъде по-кисел, може да намалите захарта. Когато сиропът се сгъсти, пуснах в него два тънки резена лимон, с които след това украсих десерта. С този гъст сироп покапах всяко отрязано парче чийзкейк.
6
И така, внимателно обиколих с нож ринга и го откопчах. За моя радост десертът беше стегнат. Сложих глазираните парченца лимон, поръсих с прясно настъргана лимонова кора и листа мента. Отрязах първото парче и декорирах със сиропа. Честно казано, имах притеснения дали парчето ще бъде устойчиво и за моя радост текстурата му беше повече от чудесна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Rumiana Krilova коментира рецептата Трицветна торта
Rumiana Krilova се регистрира в сайта.
skisova коментира рецептата Кюфтета от риба
Stoyka Todorova се регистрира в сайта.
Румяна живкова се регистрира в сайта.
Alex Dimitrov се регистрира в сайта.
Едуард се регистрира в сайта.
Siren Charms се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта