Свински карета с каперси и маслини

Източник: Бон Апети
Дата: 01.08.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2-3 скилидки чесън
1/2 в. ч. бяло вино
4 с. л. зехтин
риган и сол на вкус
500 г свинско месо от бут
чубрица, черен пипер и сол на вкус
олио за пържене
1/2 пакет капелини (спагети)
2 шепи зелен фасул (200 г)
1/2 глава кромид лук
1 скилидка чесън
7-8 листа босилек
4-5 с. л. зехтин
сокът от 1/2 лимон
100-150 г маслини
2 домата
1 шепа каперси


Начин на приготвяне:
1
Свински карета с каперси и маслини
Месото се нарязва на карета. Поръсват се със сол, черен пипер и чубрица и се начукват. След това се овалват в брашно и се пържат в предварително загрято олио около 4-5 минути от двете страни (до златисто).
2
Свински карета с каперси и маслини 2
Капелините се сваряват за 2-3 минути в подсолена вода. Скилидките чесън се нарязват наедро, доматите – на кубчета, маслините – надребно.
3
Свински карета с каперси и маслини 3
Зехтинът се загрява, чесънът се запържва за 30 секунди, добавят се доматите, след 2-3 минути се изсипват нарязаните маслини и каперсите. Посолява се, налива се виното, нареждат се запържените карета. Поръсва се с черен пипер и риган и след 2-3 минути тиганът се оттегля от котлона.
4
Свински карета с каперси и маслини 4
В уок се загрява зехтинът и за 5-6 минути се запържват нарязаните надребно чесън, лук и зелен фасул. След това се налива лимоновият сок, посолява се, поръсва се с наситнен босилек и се налива 1/2 ч. ч. вода.
5
Свински карета с каперси и маслини 5
Щом водата в уока се изпари, се добавят сварените капелини и се разбърква. Ястието се сервира, като във всяка порция се поставя свинско каре, полива се със соса и се гарнира с капелини с фасул.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: