Свински ребра с ананас на фурна

Източник: Бон Апети
Дата: 17.07.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг свински гърди
1-2 с. л. сусамово олио за намазване
1 с. л. пет източни подправки (канела, звезден анасон, кар
30 г масло
20 мл ром
10 шайби консервиран ананас
2 резена джинджифил
2 скилидки чесън
4 с. л. соев сос
4 с. л. кетчуп
3 с. л. ябълков оцет
1 с. л. шипков мармалад
1 с. л. кафява захар
сусамово семе за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Свински ребра с ананас на фурна
Ребрата се нареждат в тава, поръсват се със сол, намазват се със сусамово олио и се овкусяват с пет източни подправки. Пекат се в предварително загрята на 150 градуса фурна около 2 1/2 часа.
2
Свински ребра с ананас на фурна 2
Шайбите ананас се нарязват на едри парчета и се запържват заедно с обелените резени джинджифил в предварително загрятото масло.
3
Свински ребра с ананас на фурна 3
След 30 секунди се поръсва кафявата захар и щом леко се карамелизира, се налива ромът. Изчаква се ромът да се изпари и се добавят скилидките чесън, шипковият мармалад и оцетът.
4
Свински ребра с ананас на фурна 4
Щом мармаладът се разтвори, сосът се овкусява със соевия сос и кетчупа. Къкри 15 минути, след което джинджифилът се изважда и сместа се пюрира.
5
Свински ребра с ананас на фурна 5
30-40 минути преди ребрата да са окончателно изпечени, се намазват със соса. Пекат се 10 минути на 200 градуса и отново се покриват със сос. Процедурата се повтаря още 1-2 пъти. Щом са готови, ребрата отново се покриват със сос, поръсват се със сусам и се запичат още няколко минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: